Cookies Notice

Dentsu Aegis Network Cookies Notice

Link to Cookies Notice

Our lifestyle survey privacy statement

Our Lifestyle Survey

Link to Our lifestyle survey privacy statement

Global employee, job candidate and job leavers privacy notice

Our global employee, job candidate and job leavers privacy notice

Link to Global employee, job candidate and job leavers privacy notice
Privacy Notice

Dentsu Aegis Network (referred to as “our”, “us” and “we” in this notice) is a global media group. We help our clients to improve how they advertise and market, whether by print, post, email or on websites. We believe that the responsible use of data support business growth and builds strong relationships between brand and consumer. As a business, we are committed to respecting and protecting the privacy of all individuals with whom we interact. We are committed to being transparent in our handling of personal information and processing personal information at all times in accordance with applicable privacy and data protection laws. This Privacy Notice explains how we may collect and use personal information from you when you use our website (www.dentsuaegisnetwork.com).

This Privacy Notice explains the following:
What personal information we collect on this website;
How we use this information;
How we store your personal information;
How we secure your personal information;
Whether we disclose or share your personal information;
Your choice regarding the personal information you provide to us;
Our responsibility for website links;
How to contact us.

In the Supplementary Information section of this Privacy Notice, we explain what is meant by “personal information” and other terms used in this notice.

What personal information we collect on this website

We collect information about how you use our website and the device(s) you use to access our site. This includes collecting unique mobile device ID or the internet protocol (IP) address online identifiers, which are numbers that can uniquely identify a specific computer or other network device on the internet. This information is linked to a cookie ID, which we receive and process. You may find more information on our use of cookies on our separate Cookies Notice (available here)

We also collect information about you if you make use of any of the interactive features within our website that rely on a personalised response, or where you ask us to respond to a query you have, or add your details to one of our alert or subscription services. The information we collect is limited to the details we need to provide the specific service you have asked for. We do not collect sensitive information, such as your political or religious beliefs, ethnic background, sexual preference, health or any other sensitive information.

We do not actively seek to collect information about children aged 16 or under. If you have any concerns about your child’s privacy in relation to our services, or if you believe that your child may have entered personal data onto our Website, please contact us at privacy@dentsuaegis.com. We will delete such information from our records with a reasonable time.

How we use this information

Except where required by law, we only use the personal information you provide for the following purposes:
· to deliver the specific information or services you have requested. For example, if you have requested further information on our services or content, or wish to subscribe to our alert service, or submit an enquiry through this site. We will only use the email address you provide to us to respond to that request. Without your express consent, we will not use your contact details for any other purpose.

We ensure that we always have an appropriate legal basis for processing your personal information. For the most part, the processing of your personal information is based either on a) our legitimate interests related to us providing you services you have requested or otherwise your customer relationship with us, or b) your consent, where requested.

How we store your personal information

We are committed to ensuring your personal information is kept secure and confidential and not kept for longer than is necessary for the purpose they were processed. When your personal information is no longer necessary, it will be deleted.

From time to time we may ask other members of our group, or third party service providers, to help us manage our information technology systems. Some of these systems may be located in countries overseas, including countries located outside the European Economic Area (EEA).

We will only transfer your information to a third party service provider or overseas, where we are satisfied that adequate levels of protection are in place to protect the integrity and security of any information being processed and compliance with applicable privacy and data protection laws. These measures may include the use of Standard Contractual Clauses, the EU-US Privacy Shield, Swiss-US Privacy Shield or your consent. You may request further information on the legal security measures used for such transfers via the contact details given in this Privacy Notice.

How we secure your personal information

We have implemented appropriate technical and organisational security measures in place to prevent unlawful or unauthorised use, access or accidental loss of personal information. We also seek to ensure our service providers do the same.

Information Sharing and Disclosure

We do not sell or rent any personal information about you to any third party.

We may disclose personal information in response to legal process, for example in response to a court order or a subpoena, or in response to a law enforcement agency’s request, or where we believe it is necessary to investigate, prevent or take action regarding illegal activities, and as otherwise required by law. Our agents and contractors may have access to personal information to help carry out the services they are performing for us.

As stated above in this Privacy Notice, Dentsu Aegis Network is a globally operating media group consisting of multiple companies. Therefore, we may also from time to time disclose your personal information within our group of companies. Some of our group companies are located outside the EEA, but we always ensure the security of such disclosures and transfers in accordance with the applicable privacy and data protection laws.

Your choice regarding the personal information you provide to us

General rights
· If you wish to stop receiving marketing communications from us then please click on the "unsubscribe" link at the bottom of the relevant mailing. If you wish to opt-out completely then please contact us at using the details provided below.
· If you would like us to delete your information from our records, please contact us using the contact details below and we will respond within a reasonable time. Please note that we may be required to retain certain information by law and/or for our own legitimate business purpose.

Users from the European Economic Area

If you are from the European Economic Area, you have rights (with some exceptions and restrictions) to:
· object to our processing of your personal data, including profiling. You can object at any time and we shall stop processing the information you have objected to, unless we can show compelling legitimate grounds to continue that processing;
· access your personal data. If you make this kind of request and we hold personal data about you, we are required to provide you with information on it, including a description and copy of the personal data and why we are processing it;
· request erasure of your personal data;
· request correction or updating of the personal data that we hold about you and that is inaccurate;
· request the restriction of our processing of your personal data in some situations. If you request this, we can continue to store your personal data but are restricted from processing it while the restriction is in place;
· withdraw your consent to our use of your personal data. When you use our website you may have been asked to consent to the dropping of a cookie. You may withdraw your consent to our processing of your personal data that has been derived from cookies. If you do withdraw consent, that will not affect the lawfulness of what we have done with your personal data before you withdrew consent;
· complain to your local data protection authority about our collection or use of your personal data.

If you exercise the rights above and there is any question about who you are, we may require you to provide information from which we can satisfy ourselves as to your identity.

If you are from the European Economic Area and would like to exercise any of these rights in relation to any information we hold about you via this website please contact us using the contact details provided below. We will consider and respond to your request in accordance with the relevant law.

Our responsibility for website links

This Privacy Notice is limited to the personal information which we collect and use via this website. We do provide links within this site to other websites, including social media sites such as Facebook, Twitter and LinkedIn and sites operated by other brands within the Dentsu Aegis Network Group (e.g. Carat, Vizeum, iProspect, Isobar and Posterscope). If you follow these links, you should use these sites in conjunction with their applicable user and privacy notices as their data practices fall outside the scope of this Privacy Notice. Further, we can have no responsibility for or control over the information collected by any third party website and we cannot be responsible for the protection and privacy of any information which you may provide on such websites.

Updates

This Privacy Notice may be updated from time to time to reflect changes in law, best practice or a change in our practices regarding the treatment of personal information. If you do not agree to the changes, please do not continue to use our website. You should check this notice frequently for updates. This notice was last updated 09/05/2018.

Contact us

If you have any questions about our approach to privacy or you would like to exercise any of the rights mentioned in this Privacy Notice you can contact our Data Protection Officer in any of the following ways:

Address: Data Protection Officer, Dentsu Aegis Network Bulgaria, Platinum Business Center, 26-30 Bacho Kiro street, Sofia, 1000
Telephone: +359 (2) 981 99 17
Email: privacy@dentsuaegis.com

SUPPLEMENTARY INFORMATION

In this Supplementary Information section, we explain some of terminology used in this Privacy Notice.

"personal information" – any information that relates to you (or from which you can be identified).
"profiling" - automatically using personal data to work out certain things about people, like analysing or predicting their performance at work, reliability, economic situation, personal preferences, interests, behaviour, location or movements.



Известие за поверителност

Дентсу Иджис Нетуърк (наричан „наш“„на нас“ и „ние“ в това известие) е глобална медийна група. Ние помагаме на нашите клиенти да подобрят начина си на рекламиране и пазара, независимо дали чрез печат, поща, електронна поща или на уебсайтове. Вярваме, че отговорното използване на данни подпомага растежа на бизнеса и изгражда силни взаимоотношения между марката и потребителя. Като бизнес, ние се ангажираме да зачитаме и защитаваме личното пространство на всички, с които взаимодействаме. Ние се ангажираме да бъдем прозрачни при управлението на лични данни и обработването на лична информация по всяко време в съответствие с приложимите закони за защита на личните данни. Това известие за поверителност обяснява как можем да събираме и използваме лична информация от вас, когато използвате нашия уебсайт (www.dentsuaegisnetwork.com).

Известието за поверителност обяснява следното:
Каква лична информация събираме на този уебсайт
Как използваме тази информация
Как съхраняваме вашата лична информация
Как гарантираме вашата лична информация
Дали разкриваме или споделяме вашата лична информация
Вашият избор относно личната си информация, която ни предоставяте
Нашата отговорност за уебсайт линковете
Как да се свържете с нас

В секцията с Допълнителна информация на това известие за поверителност обясняваме какво имаме предвид под „лична информация“ и други термини, използвани в това известие.

Каква лична информация събираме на този уебсайт

Събираме информация за начина, по който използвате нашия уебсайт и устройствата, които използвате за достъп до нашия сайт. Това включва събиране на уникални идентификатори на мобилни устройства или онлайн идентификатори на адрес за интернет протокол (IP), които са номера, които могат еднозначно да идентифицират конкретен компютър или друго мрежово устройство в интернет. Тази информация е свързана с ID на "бисквитка", който получаваме и обработваме. Можете да намерите повече информация за използването на "бисквитки" от нас в нашето отделно известие за "бисквитки" (налично тук)

Също така събираме информация за вас, ако използвате някоя от интерактивните функции в нашия уебсайт, които разчитат на персонализиран отговор или когато ни помолите да отговорим на запитване, което имате, или предоставите вашите данни за някой от нашите alert или абонаменти услуги. Информацията, която събираме, е ограничена до подробностите, които са ни необходими, за да предоставим конкретната услуга, която сте поискали. Ние не събираме чувствителна информация, като вашите политически или религиозни убеждения, етнически произход, сексуални предпочитания, здраве или друга чувствителна информация.

Не се стремим активно да събираме информация за деца на възраст 16 години или по-малко. Ако имате някакви притеснения относно поверителността за детето си във връзка с нашите услуги или ако смятате, че Вашето дете може да е въвело лични данни на нашия уебсайт, моля свържете се с нас на адрес privacy@dentsuaegis.com. Ние ще изтрием такава информация от нашите архиви в разумен срок.

Как използваме тази информация

С изключение на случаите, когато това се изисква от закона, ние използваме предоставената от Вас лична информация за следните цели:
· да доставим конкретната информация или услуги, които сте поискали. Например, ако сте поискали допълнителна информация за нашите услуги или съдържание или искате да се абонирате за нашата услуга за alert или да подадете запитване чрез този сайт. Ще използваме само имейл адреса, който ни предоставяте, за да отговорим на това искане. Без вашето изрично съгласие няма да използваме Вашите данни за контакт за никакви други цели.

Ние гарантираме, че винаги разполагаме със съответното правно основание за обработка на вашата лична информация. В по-голямата си част обработването на вашата лична информация се основава или на а) легитмния ни интерес, свързан с това да ви предоставим услуги, които сте поискали, или по друг начин във връзка с вашите отношения като потребител с нас, или б) вашето съгласие, когато е необходимо.

Как съхраняваме вашата лична информация

Ние гарантираме, че вашата лична информация е защитена и поверителна и не се съхранява повече от необходимото за целта, за която e билa обработвана. Когато вашата лична информация вече не е необходима, тя ще бъде унищожена.

Понякога можем да поискаме от други членове на нашата група или от трети страни като доставчици на услуги да ни помогнат да управляваме нашите системи за информационни технологии. Някои от тези системи могат да се намират в чужбина, включително държави, разположени извън Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Ще прехвърляме вашата информация на трета страна, която е доставчик на услуги или в чужбина, когато сме убедени, че са налице адекватни нива на защита, за да се гарантира целостта и сигурността на всяка обработвана информация и спазването на приложимите закони за защита на личните данни. Тези мерки могат да включват използването на стандартни договорни клаузи, Предпазния щит ЕС-САЩ, (Privacy Shield), Швейцарско-американски щит (Privacy Shield) за защита на личните данни или вашето съгласие. Можете да поискате допълнителна информация за правните мерки за сигурност, използвани за такива прехвърляния, чрез данните за контакт, посочени в настоящото Известие за поверителност.

Как гарантираме вашата лична информация

Внедрихме подходящи технически и организационни мерки за сигурност, за да предотвратим незаконна или неразрешена употреба, достъп или случайна загуба на лична информация. Също така се стремим да гарантираме, че нашите доставчици на услуги правят същото.

Споделяне и разкриване на информация

Ние не продаваме или заемаме каквато и да било лична информация за вас към трети лица.

Можем да разкриваме лична информация в отговор на съдебен процес, например в отговор на съдебна заповед или призовка или в отговор на искане на правоохранителна агенция или когато считаме, че е необходимо да се разследва, предотврати или предприеме действия по отношение на незаконни действия, както се изисква по закон. Нашите представители и подизпълнители може да имат достъп до лична информация, за да могат да извършват услугите, които изпълняват за нас.

Както е посочено по-горе в това Известие за поверителност, Дентсу Иджис Нетуърк е глобално действаща медийна група, състояща се от множество компании. Поради това можем също така понякога да разкриваме вашата лична информация в нашата група от дружества. Някои от нашите дружества от групата се намират извън ЕИП, но ние винаги гарантираме сигурността на тези разкривания и трансфери в съответствие с приложимите закони за защита на личните данни.

Вашият избор по отношение на личната информация, която ни предоставяте

Общи права
· Ако искате да престанете да получавате маркетингови съобщения от нас, моля, кликнете върху връзката "Отписване" в долната част на съответното съобщение. Ако желаете да се откажете напълно, моля свържете се с нас, като използвате предоставените по-долу подробности.
· Ако искате да изтрием информацията от нашите архиви за вас, моля, свържете се с нас чрез данните за контакт по-долу и ние ще отговорим в разумен срок. Моля, имайте предвид, че може да ни се наложи да запазим определена информация по закон и / или на основание легитимната ни бизнес цел.

Потребители от Европейското икономическо пространство

Ако сте от Европейското икономическо пространство, имате права (с някои изключения и ограничения) да:
· възразите срещу обработката на личните ви данни, включително срещу профилиране. Можете да възразите по всяко време и ние ще престанем да обработваме информацията, за която сте възразили, освен ако не можем да покажем убедителни легитимни основания да продължим тази обработка;
· да имате достъп до личните си данни. Ако направите това искане и ние притежаваме лични данни за вас, ние трябва да ви предоставим информация за тях, включително описание и копие на личните данни и защо ги обработваме;
· да поискате изтриване на вашите лични данни;
· да поискате корекция или актуализиране на личните данни, които имаме за вас, и те са неточни;
· да поискате ограничаване на обработването на личните ви данни в някои ситуации. Ако поискате това, ние можем да продължим да съхраняваме вашите лични данни, но сме ограничени да ги обработваме, докато ограничението е налице;
· да оттеглите съгласието си за използването на вашите лични данни от нас. Когато използвате нашия уебсайт, може да сте били помолени да приемете поставянето на "бисквитка". Можете да оттеглите вашето съгласие за обработката на вашите лични данни, получени от "бисквитки". Ако оттеглите съгласието си, това няма да засегне законосъобразността на това, което сме направили с вашите лични данни, преди да сте оттеглили съгласието си;
· да подадете жалба до местния орган за защита на личните данни относно събирането или използването на вашите лични данни. В България това е Комисията за защита на личните данни.

Ако упражните правата по-горе и има някакъв въпрос за това кой сте, може да изискаме от вас да предоставите информация, от която можем да узнаем със сигурност самоличността ви.

Ако сте от Европейското икономическо пространство и желаете да упражните някое от тези права по отношение на каквато и да било информация, която притежаваме за вас чрез този уебсайт, моля, свържете се с нас чрез данните за контакт, посочени по-долу. Ще разгледаме и ще отговорим на вашето искане в съответствие с приложимия закон.

Нашата отговорност за връзките от сайта

Това Известие за поверителност е ограничено до личната информация, която събираме и използваме чрез този уебсайт. Ние предоставяме връзки в този сайт към други уеб сайтове, включително сайтове на социални медии като Facebook, Twitter и LinkedIn и сайтове, управлявани от други марки в рамките на групата на Дентсу Иджис Нетуърк (например Carat, Vizeum, iProspect, Isobar и Posterscope). Ако следвате тези връзки, трябва да използвате тези сайтове във връзка с техните приложими политики за потребителите и поверителността, тъй като практиките им по отношение на личните данни не попадат в приложното поле на настоящото известие за поверителност. Освен това не можем да носим отговорност или да контролираме информацията, събрана от уебсайт на трета страна, и не можем да носим отговорност за защитата и поверителността на всяка информация, която може да предоставите на такива уеб сайтове.

Актуализации

Това Декларация за поверителност може да се актуализира понякога, за да отрази промените в закона, най-добрите практики или промяна в практиките ни по отношение на обработването на лични данни. Ако не сте съгласни с промените, моля, не продължавайте да използвате нашия уебсайт. Трябва да проверявате това известие често за актуализации. Последната актуализация на това известие е от 09.05.2018г.

Свържете се с нас

Ако имате някакви въпроси относно подхода ни към поверителността или искате да упражните някое от правата, посочени в това Известие за поверителност, можете да се свържете с нашия служител по защита на данните по един от следните начини:
Адрес: Служител защита на данни, Dentsu Aegis Network България, Платинум бизнес център, ул. 26-30 Бачо Киро, София, 1000
Телефон: +359 (2) 981 99 17
Имейл: privacy@dentsuaegis.com/

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

В тази секция за допълнителна информация обясняваме някои термини, използвани в настоящото известие за поверителност.

"лични данни" - всяка информация, която ви свързва с Вас (или от която можете да бъдете идентифицирани).
"профилиране" - автоматично използване на лични данни за изработване на определени неща за хората, като анализ или предсказване на тяхното представяне на работното място, надеждност, икономическа ситуация, лични предпочитания, интереси, поведение, местоположение или движения.